Trainingen

Nieuwe vaardigheden aanleren in een klein groepje

Socio-emotionele ontwikkeling
Stevig in jouw schoenen met Rots en Water

In maart start in Praktijk Groei een weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren tussen 9 en 13 jaar. De training verloopt volgens de methodiek van Rots en Water en wordt gegeven door Sarah Schelstraete, geaccrediteerd Rots en Water trainer.

Rots en Water?

Rots en Water is een psychofysieke weerbaarheidstraining waarin kinderen en jongeren leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Het programma behandelt 5 thema's: zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfcontrole, zelfverdediging en weerbaarheid.

 

Het programma is opgebouwd rond twee begrippen: de Rotshouding en de Waterhouding. De Rotshouding staat voor een standvastige en onwrikbare houding, terwijl de Waterhouding symbool staat voor een beweeglijke en verbindende houding. Doorheen de training worden de kinderen en jongeren uitgenodigd om een balans te vinden tussen beide houdingen; om enerzijds rekening te houden met anderen (water) en tegelijkertijd op te komen voor de eigen wensen, noden en overtuigingen (rots). Beide houdingen zijn namelijk essentieel in het dagelijks leven.

Voor wie?

De training is toegankelijk voor kinderen en jongeren tussen 9 en 13 jaar. Verder worden geen specifieke criteria gehanteerd. De opzet is dat kinderen en jongeren met verschillende noden met elkaar in verbinding worden gebracht en deze verschillen leren appreciëren. Doorheen de training ontdekken ze elkaars talenten en laten ze zich hierdoor inspireren.

Praktisch (zie* voor aangepaste informatie n.a.v. de coronamaatregelen)

De training bestaat uit 8 sessies die telkens op vrijdagavond doorgaan van 16.30u tot en met 17.30u. Data waarop de sessies doorgaan zijn 27/3, 3/4, 24/4, 8/5, 15/5, 29/5, 5/6 en 12/6.

Opgelet, de training gaat door in de polyvalente ruimte van Palaestra (Kastanjelaan 35, Deinze) en dus niet in de praktijk zelf. De kostprijs bedraagt 140 euro voor de volledige training.

*Opgelet! Omwille van de maatregelen omtrent het coronavirus wordt de cursus ingekort van 8 naar 6 sessies. De sessies van 27/3 en 3/4 worden geannuleerd. De eerste sessie vindt dus plaats op 24/4. Hierdoor bedraagt de kostprijs van de training ook slechts 105 euro voor de 6 sessies.


 

Leren leren

Efficiënte studievaardigheden

Vlot leren typen op een speelse en leuke manier?

Praktijk Groei organiseert binnenkort opnieuw een typcursus volgens de methodiek van Typ10. De cursus is toegankelijk voor kinderen vanaf 9 jaar. Typ10 staat erom gekend om kinderen op een speelse en ludieke manier blind te leren typen in 10 lessen van telkens 1 uur.
 
Er worden verschillende leerkanalen tegelijkertijd aangesproken. We werken met kleuren, figuren, verhaaltjes, spelletjes... Daardoor is de cursus ook bijzonder geschikt voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. We automatiseren eerst de letters en letterposities om van daaruit dan de motorische handelingen uit te oefenen.
 
Na elke les worden er opdrachtjes meegegeven zodat de kinderen ook thuis verder kunnen oefenen. De oefeningen worden gemaakt op het profiel van “Typ10 online” dat elk kind krijgt bij aanvang van de cursus.

  • Facebook
  • Instagram

Praktijk Groei

K. Picquélaan 24 bus 1

9800 Deinze