Weerbaarheidstraining

Stevig in jouw schoenen met Rots en Water

Rots en water.jpg

Op regelmatige basis organiseert Praktijk Groei weerbaarheidstrainingen voor kinderen tussen 6 en 9 jaar en kinderen tussen 10 en 13 jaar. De trainingen verlopen volgens de methodiek van Rots en Water (lees er hier meer over) en worden gegeven door Sarah Schelstraete, geaccrediteerd Rots en Water trainer, pedagoog en leerkracht.

Rots en Water?

Rots en Water is een psychofysieke weerbaarheidstraining waarin kinderen en jongeren leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Het programma behandelt 5 thema's: zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfcontrole, zelfverdediging en weerbaarheid.

 

Het programma is opgebouwd rond twee begrippen: de Rotshouding en de Waterhouding. De Rotshouding staat voor een standvastige en onwrikbare houding, terwijl de Waterhouding symbool staat voor een beweeglijke en verbindende houding. Doorheen de training worden de kinderen en jongeren uitgenodigd om een balans te vinden tussen beide houdingen; om enerzijds rekening te houden met anderen (water) en tegelijkertijd op te komen voor de eigen wensen, noden en overtuigingen (rots). Beide houdingen zijn namelijk essentieel in het dagelijks leven.

Voor wie?

De trainingen zijn toegankelijk voor kinderen tussen 6 en 13 jaar. Verder worden geen specifieke criteria gehanteerd. De opzet is dat kinderen en jongeren met verschillende noden met elkaar in verbinding worden gebracht en deze verschillen leren appreciëren. Doorheen de training ontdekken ze elkaars talenten en laten ze zich hierdoor inspireren.

Praktisch

Elke training bestaat uit 8 sessies die doorgaan in de polyvalente zaal van Sportcomplex Palaestra (Deinze), en dus niet in de praktijk zelf. De kostprijs bedraagt 140 euro voor een volledige training.

Lijkt deze weerbaarheidstraining interessant voor jouw zoon of dochter? Laat via onderstaand formulier jouw contactgegevens achter en word zo als eerste op de hoogte gebracht van zodra een nieuwe training doorgaat.

Ik heb interesse in de weerbaarheidstraining

Bedankt voor jouw interesse in de Rots en Water weerbaarheidstraining! Van zodra er een nieuwe training doorgaat, word je hierover als eerste ingelicht.