top of page

Mini-kamp "Ik en mijn emoties"
verkennen van en leren omgaan met emoties

Komende zomervakantie organiseert Praktijk Groei een tweedaagse waarin kinderen tussen 6 en 10 jaar op een speelse en verbindende manier leren omgaan met (hun) emoties. We verkennen de basisemoties en gaan er stelselmatig dieper op in.

Jouw kind leert tijdens deze tweedaagse op een creatieve en speelse manier zijn emoties herkennen, er woorden aan geven en er op een positieve manier mee omgaan. We spelen spelletjes, knutselen, doen rollenspelen, bewegen, tekenen... Op die manier leert jouw kind gaandeweg welke gevoelens bij welke emoties passen. Om nog meer vat te krijgen op (hun) emoties en deze beter te begrijpen, gaan we ook aan de slag omtrent de werking van de hersenen en leren we over het spanningsraam bij stress. Uiteraard wordt dit op een zeer laagdrempelige en kindvriendelijke manier aangepakt.

Flor en emoties 2.jpg
Flor en emoties.jpg

De kinderen leren enkele technieken aan om met hun emoties om te gaan. We knutselen ook een aantal hulpmiddelen die deze technieken ondersteunen. De zelfgemaakte hulpmiddelen mogen de kinderen na afloop van de tweedaagse meenemen naar huis. Op die manier krijgt het geleerde ook na de tweedaagse een vervolg en kunnen jullie er thuis verder mee aan de slag gaan als jullie dat wensen.

De tweedaagse gaat door op een hoeve in een groene en rustgevende omgeving, en wordt begeleid door Sarah Schelstraete. Sarah is een ervaren pedagoog, leerkracht lager onderwijs, kindertherapeut en geaccrediteerd Rots en Water trainer.

Om de kwaliteit van de begeleiding te garanderen zijn de plaatsen voor deze tweedaagse beperkt.

Klaar voor 2 dagen vol groei en plezier?!

Praktisch

Mini-kamp (2 dagen) voor 6- tot en met 10-jarigen:

  • data: do. 25 en vrij. 26 augustus '22, telkens van 9.00u tot 16.00u

  • locatie: Vinkt

  • kostprijs: €150 (inclusief tussendoortjes, drank en het nodige materiaal)

Zelf mee te brengen: lunchpakket en aangepaste kledij om buiten te vertoeven

bottom of page