top of page

Typ10

Leer blind typen in 10 lesjes

typ10_logo.png

Op een speelse en leuke manier vlot leren typen

Praktijk Groei organiseert cursussen om blind te leren typen volgens de methodiek van Typ10. De training is toegankelijk voor kinderen vanaf 9 jaar. Typ10 staat erom gekend om kinderen op een speelse en ludieke manier blind te leren typen in slechts 10 lessen van telkens 1 uur.


Voordelen van Typ10
Er worden verschillende leerkanalen tegelijkertijd aangesproken. We werken met kleuren, figuren, verhaaltjes, spelletjes... Daardoor is de cursus ook bijzonder geschikt voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. We automatiseren eerst de letters en letterposities om van daaruit dan de motorische handelingen uit te oefenen.

Na elke les worden er opdrachtjes meegegeven zodat de kinderen ook thuis verder kunnen oefenen. De oefeningen worden gemaakt op het profiel van “Typ10 online” dat elk kind krijgt bij aanvang van de cursus. Elke deelnemer krijgt ook een eigen handboek waarin je elke les kan nalezen en waar ook alle gemaakte oefeningen in staan.

Praktisch

Op regelmatige basis organiseert Praktijk Groei typcursussen volgens de methodiek van Typ10. Een cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen.

 

Vanaf de vijfde les brengen de kinderen een eigen laptop mee.

De volledige training kost 195 euro. Deze prijs omvat 10 speelse en leerrijke Typ10-lesjes, een eigen handboek én 1 jaar toegang tot het online oefenplatform met een persoonlijk account.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Praktijk Groei en kom als eerste te weten wanneer een nieuwe reeks doorgaat.

Passen de lesmomenten niet, maar heb je toch interesse? Er is ook een mogelijkheid om zelf een privégroepje samen te stellen. Op die manier kunnen de lesmomenten flexibel gekozen worden zodat dit past in jullie agenda. Een privé groepje bestaat uit minstens 3 kinderen. 

bottom of page