top of page
Zoeken

Structuur zorgt voor rust

De laatste dagen werden overschaduwd door onduidelijkheid. Ook voor kinderen en jongeren is het niet eenvoudig om ineens om te gaan met heel wat vrijheid nu de lessen op school werden geschorst. Structuur aanbrengen blijkt op zo'n momenten heel helpend te zijn. Het zorgt voor rust.Uiteraard kan je thuis een schooldag niet tot op de minuut reconstrueren, maar je kan wel vaste momenten inlassen. Brainstorm samen met jouw kind over hoe de dag er kan uitzien. Voorzie vaste momenten voor schoolwerk. Zorg ervoor dat een aantal schoolse vaardigheden voldoende aandacht blijven krijgen. Op deze manier wordt een eventuele achterstand vermeden (vb. tafels herhalen, Franse woordjes inoefenen...).


Zorg daarnaast ook voor vaste tijdstippen voor de hoofdmaaltijden, maar ook voor de tussendoortjes. Plan tijd in om vrij te spelen of bedenk enkele uitdagingen waar jullie samen aan willen werken. Wat dacht je ervan om een legochallenge op poten te zetten, een eigen 'escaperoom'-spelletje ineen te steken voor familie, een moestuintje op te starten of een flipperkast te maken met karton? Tijdens momenten waarop verveling komt opduiken, kan je jouw kind op weg helpen door enkele keuzemogelijkheden aan te bieden. Vergeet ten slotte niet om ook een zekere regelmaat in het slaappatroon te behouden.


Het is ondersteunend om jullie planning visueel te maken. Ik maakte een aantal sjablonen van dag- en weekplanningen en stel deze gratis beschikbaar voor jullie! Stuur gerust een mailtje naar sarah@praktijkgroei.be om de gewenste versie op A4-formaat doorgestuurd te krijgen.


Hoe gaan jullie het aanpakken?
bottom of page