top of page

Ouderbabbels bij het kampvuur
gezellige gespreksavonden onder ouders

In juli en augustus organiseert Praktijk Groei enkele gespreksavonden voor en met ouders. De bedoeling van deze avonden is ouders op een gemoedelijke en verbindende manier samen te brengen om ervaringen uit te wisselen omtrent bepaalde vooropgestelde (opvoedings)thema's. 

Vanuit mijn praktijkervaring merk(te) ik dat het voor veel ouders vaak een drempel is om bezorgdheden omtrent het ouderschap en moeilijkheden die thuis worden ervaren met hun persoonlijk netwerk te delen. Er heerst een taboe, men is bang om veroordeeld of beoordeeld te worden, men geraakt verward door de veelheid aan diverse adviezen en is daardoor minder geneigd om nog iets te delen... Ieder heeft wel z'n eigen persoonlijke reden om liever niets te delen over z'n 'struggles'. Het gevolg hiervan is dat veel ouders zich alleen voelen in het ouderschap, en dat terwijl ik vaak terugkerende thema's zie en hoor aan bod komen in mijn praktijk en je dus vaak he-le-maal niet alleen bent met de issues waarvoor je staat

Kampvuur.jpg

Van hieruit groeide de idee om ouderbabbels te organiseren waarbij ouders in een gemoedelijke en verbindende sfeer met elkaar kunnen praten over bepaalde (opvoedings)thema's die hen bezig houden. De klemtoon ligt op het creëren van een niet-(ver)oordelende sfeer. We zetten in op het luisteren naar elkaar en het inspireren van elkaar om op die manier een gevoel van steun te ervaren.

 

Data

Dinsdag 19 juli '22 - van 19.30u tot 21.30u
Thema "Over tranen en vulkanen. Intense emoties bij mijn kind."

 

Dinsdag 2 augustus '22 - van 19.30u tot 21.30u
Thema "Help, mijn kind komt niet op voor zichzelf!"

 

Voor wie

Iedereen met (een) kind(eren) tussen 3 en 13 jaar kan deelnemen aan dit groepsgebeuren.

 

 

Praktisch

De ouderbabbels gaan door in een groene en rustige omgeving in Vinkt, een deelgemeente van Deinze. We verzamelen buiten in de boomgaard rond het kampvuur. Er wordt jou iets lekkers om te eten en te drinken aangeboden. Voorzie zelf een warme trui en/of een dekentje.

 

Per avond betaal je 30 euro. Breng je iemand mee? Dan ontvangen jullie elk een korting van 5 euro per avond.

bottom of page